Mijn moestuin

Bij het huis waar ik in woon zat al een tuin. Echter was deze tuin zo verwaarloosd. Er stond heel veel onkruid en er was bijna geen terras. Daarom besloten we om de hele tuin aan te gaan pakken. Ik wilde ook graag een moestuin dus bij de aanleg van de tuin hebben we hier rekening mee gehouden. Lees verder om te zien hoe we dat gedaan hebben.

Het bruine schuurtje is weggehaald en op dit plek is de moestuin gemaakt.

IMGP1568 2

Het is uiteindelijk een moestuin geworden van 2.20 bij 3.60. Groot genoeg om met zijn tweeën lekker van te kunnen eten. Daarnaast kweek ik ook nog het 1 en ander in potten. Zoals bijvoorbeeld tomaten en dit jaar ga ik ook voor het eerst aardappelen in potten kweken.

Naast de moestuin wilde ik ook altijd nog graag een kas. Vorig jaar heb ik een plastic kas bij de Lidl gekocht. Hier heb ik een aantal maanden heel veel plezier van gehad, totdat een grote windvlaag het hele plastic scheurde en het niet meer te maken viel 😦 Erg jammer!

IMG_6099IMG_0164
Ik besloot om een nieuwe kas te kopen. Alleen nu een ‘echte’ kas van glas. Het werd de ACD kaskraker van 1.60 bij 1.90.
De rekken van de kas van de Lidl heb ik gebruikt in de nieuwe kas. Zo hoefde ik geen dure rekken te gaan kopen, maar kon ik de oude recyclen. Ook fijn voor mijn portemonnee :).

Vorig jaar heb ik vooral heel veel uitgeprobeerd. Dit jaar wil ik het iets serieuzer aanpakken. Ik heb een moestuinplan gemaakt. Hierin staat welke groenten ik dit jaar wil gaan kweken en op welke plaats in de tuin of in potten.
IMG_0168

De komende maanden neem ik jullie mee in mijn moestuin en laat ik jullie zien wat ik allemaal ga kweken en hoe het verloopt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s