Het kriebelt

Zo begin februari begon het weer enorm te kriebelen. Ik wilde de tuin in! Helaas moest ik nog even geduld hebben. Het was nog veel te koud om nu al aan de slag te gaan. Het had zelfs gesneeuwd!IMG_0163


De dingen die ik wel kon doen waren een moestuinplan maken, uitzoeken welke zaden ik had en eventueel zaden bestellen.
Mijn moestuinplan ziet er als volgt uit.
IMG_0168

Een aantal dingen staan al in de tuin namelijk de druif, rode bes, laurier, kruisbes en framboos. Ook de knoflook staat er al in. Deze heb ik vorig jaar november in de grond gedaan. Ik heb hiervoor knoflookteentjes uit de supermarkt gebruikt. Ze staan inmiddels al een heel eind boven de grond. (foto is van 4-3-15)

IMG_0364

Doordat ik maar een beperkte ruimte heb, heb ik ervoor gekozen om alleen groenten te kweken die ik echt lekker vind. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld veel bieten staan, maar ik vind deze toch niet zo lekker. Bieten zijn overigens wel heel makkelijk te kweken. Je hebt er bijna geen omkijken naar.
Tevens ga ik ook nog wat kweken in potten en bakken. Het plan is om hierin tomaten, aardappelen,pepers en paprika’s te zetten. Aardappelen en paprika’s heb ik nog niet eerder gehad. Ik ben heel benieuwd of dit gaat lukken.

Via internet heb ik zaden besteld. Het plan is om de volgende soorten te gaan zaaien:
– Komkommer Turkije (zaden tijdens vakantie uit een komkommer gehaald)
– Komkommer Diva
– Tomaat Mom’s paste
– Tomaat Sweet Baby
– Paprika earliest red
– Paprika mini bell
– Peper cayenne
– Peper peppadew
– IJsbergsla
– Rucola
– Prei
– Stokslaboon
– Sugar snap
– Doperwt Kelvedon Wonder
– Wortel
– Wortel rainbowmix
– Witte ui
– Rode ui
– Asian Melon
– Witte aardbeien

Over een paar weken kunnen de eerste dingen alweer gezaaid worden. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s