We zijn van start

9 februari, ik kon de zaaikriebels niet langer onderdrukken. Dit kwam ook doordat ik op internet al diverse mensen zag voorzaaien. Tijd om ook te beginnen dus!

IMG_0373

Ik ben gestart met de doperwten, Kelvedon Wonder en Sugar snaps. Het schijnt het beste te zijn om de zaden voordat je gaat zaaien een nachtje in een bakje water te doen. Dit heb ik dan ook gedaan. Ik heb er 6 van elk gedaan. Ik wil de oogst een beetje verspreiden over het seizoen vandaar dat ik er eerst 6 doe.
Na een nachtje weken heb ik ze in een zaaitray gezet op de vensterbank in de woonkamer. De woonkamer ligt op het zuiden dus het word hier aangenaam warm en er is veel licht.
Na 5 dagen kwam er beweging in! De eerste kwamen al naar boven. Helaas heb ik hier geen foto’s van.

In de tussentijd heb ik nog meer voorgezaaid. Ik heb onder andere paprika’s, pepers, ui, bosui, aubergine, bosaardbei en witte aardbei voorgezaaid. In de witte pot zitten kruiden, maar weet niet meer welke… Verassing als ze opkomen 🙂

IMG_0373

Op 22 februari heb ik de doperwten en Sugar Snaps overgepoot naar een groter potje. Er zijn in totaal 5 Sugar Snaps en 3 erwten opgekomen. Van de erwten is dus maar 50% daadwerkelijk gekiemd. Hopelijk gaat het een volgende keer beter. IMG_0356IMG_0357

Volgende keer een bericht van hoe het er nu bij staat. Dit alles is al van een paar weken geleden. Inmiddels is er al meer opgekomen en zijn zelfs de eerste groenten in de tuin gezet!

Advertentie

2 gedachtes over “We zijn van start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s