De doperwten en sugar snaps gaan de tuin in.

De zon begint steeds meer te schijnen en dat betekend dat ik ook weer meer in de tuin bezig ben geweest.
Om alvast wat kleur in de tuin te brengen heb ik wat primulaatjes op de tuintafel gezet. Dat maakt het al gelijk een stuk fleuriger.
foto (1)

Vorig jaar hadden we veel last van klei kluiten in de moestuin. Dit zorgde voor worteltjes in heel bijzondere vormen. Daarom hebben we dit jaar de grond vermengd met tuinturf en wat zakken potgrond. Hopelijk wordt de grond hier losser van.

Dit jaar wil ik meer ruimte voor groenten in de moestuin. Dat betekend dat de kruiden moeten verhuizen. Op een leeg stuk muur heb ik een rek gehangen en dit word de kruidenmuur. Het is even afwachten hoe de kruiden het gaan doen in de potten. Voor nu hangt er al bieslook, oregano, rozemarijn en peterselie. Ik wil er graag nog dille, basilicum en stevia aan toe voegen. Ook hangen er 2 bakken met aardbeien aan het rek. Ik had heel veel aardbeienplanten in mijn moestuin en vond dit eigenlijk zonde van de ruimte, maar ik vind aardbeien wel heel lekker. Dilemma!! Vandaar dat een deel van de aardbeienplanten nu in deze bakken zit en het andere deel staat nog in de moestuin. foto 1
De wat grotere kruidenplantjes hebben toch nog een klein stukje moestuin gekregen. Rechts de rozemarijn staat ook nog een maggiplant. Dit is een bol die gaat uitlopen.
foto 5 (1)

Met de zaailingen gaat het ook erg goed. De paprika’s zijn al goed opgekomen. Helaas bij de peper nog niets te zien. Misschien toch maar nieuwe zaaien. IMG_0473

Ze hebben komende week erg mooi weer voorspeld. Daarom besloot ik dat het tijd was om de doperwten en sugar snaps naar buiten te doen. Ze waren inmiddels al verplaatst van de woonkamer naar de kas. Overdag is het daar lekker warm, maar ’s nachts koelt het nog behoorlijk af. Het schijnt dat ze dit nodig hebben om af te harden… Blijkbaar heeft het geholpen want het waren erg stevige en goed gewortelde plantjes geworden.Ik ga ze langs stokken leiden van zo’n 2,5 meter hoog.
IMG_0477
(zie je mijn assistent?)
IMG_0474foto 1 (1)

Ik heb inmiddels nog een lading erwten en sugar snaps gezaaid. Ook heb ik stokslabonen gezaaid. Deze heb ik eerder gehad en bevielen toen erg goed.
Ik heb ervoor gekozen om in de hoogte te gaan werken. Dit bespaard ruimte maar je hebt toch een goede opbrengst. Vorig jaar had ik struikboontjes deze zijn wel makkelijk en ook lekker alleen het neemt zoveel ruimte in. Daarom gaat dit jaar alles omhoog!

Waarover zouden jullie graag artikelen willen zien? Laat het me weten in de reacties. Alvast bedankt.

Advertentie

4 gedachtes over “De doperwten en sugar snaps gaan de tuin in.

 1. Hallo Moestuinvrouwtje,
  Leuk idee om iedere een verslagje van je moestuin te maken.
  Je verhaal is duidelijk en de foto’s maken het compleet.
  Ik verheug me op de rest.
  Succes👍

  Like

 2. Met de stokslabonen ben je véél te vroeg. Ik heb van m’n vader altijd geleerd dat “bonen de mei niet mogen zien”. Dat il dus zeggen dat ze niet mogen boven komen voor eind mei. Bonen hebben warmte nodig en rotten heel snel in te vochtige grond.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s