Dagboek van afgelopen week.

Wat een heerlijk weer was het afgelopen week! Daardoor veel gedaan in de tuin. Ik heb aardappelen en uien gepoot en ik ben in gevecht tegen katten in mijn tuin.

IMG_0487

Dit is het eerste jaar dat ik aardappelen kweek. Ik heb ervoor gekozen om deze in flexibele wasmanden van de action te gaan kweken. In de wasmanden heb ik eerst gaatjes geboord zodat het water goed weg kan lopen. Bij de intratuin heb ik het ras ‘ eersteling’ gekocht. Zoals je ziet op de foto hadden ze al behoorlijk wat uitlopers.

IMG_0486IMG_0487

De mand heb ik gevuld met een laagje aarde en daarin heb ik de aardappelen gedrukt. Achteraf las ik op internet dat je de aardappelen beter op de aarde kan leggen en er vervolgens zoveel aarde overheen doen totdat je ze niet meer ziet. Tip voor de volgende keer 🙂 Bij de intratuin had ik ook rode  plantuien gekocht. Deze heb ik achterin de tuin bij de schutting geplant. Dit is wel een plek waar niet heel veel zon komt. Vorig jaar is het goed gegaan hopelijk gaat het dit jaar ook lukken.
IMG_0584IMG_0585

Onder de kas, die je een klein beetje ziet op de foto, staan wortels en prei. Deze heb ik 3 weken geleden gezaaid. Er komen nu mini sprietjes boven. Ik weet alleen nog niet of het onkruid is of niet…. Ze staan onder de kas omdat mijn katten nogal graag in de moestuin hun behoefte doen. Niet leuk!!! Vorig jaar resulteerde dat in worteltjes verspreid door de moestuin. Daarom dit jaar een kas erover heen en ook las ik dat ze niet van koffieprut houden. Koffieprut heb ik daarom over de plantuitjes gestrooid. Tot nu toe hebben ze er nog niet in lopen graven etc. Meer tips zijn welkom 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s