Tuindagboek *5*

Vandaag weer een nieuw tuindagboek. Helaas was/ben ik deze week door een hardnekkige oorontsteking geveld en heb ik dus niet veel kunnen doen.

Toch heb ik wat foto’s verzameld om aan jullie te laten zien.

IMG_2164

De bloem van deze week is deze mooie duizendschoon. Vorig jaar zelf gezaaid en dit jaar voor het eerst bloemen.

Dan over naar de moestuin. Als eerste de aardbeien. Deze doen het super goed in hun flat. De eerste vruchten hangen er al aan. Ze hebben alleen nog wat zonniger en warmer weer nodig. Volgens mij gaat dat aankomend weekend wel lukken. De voorspellingen zijn goed in ieder geval.

IMG_2150 IMG_2149

Om even in de fruitsfeer te blijven hangen. Zie hier ook mijn braamboos en appelboompje. Het lijkt erop dat ik dit jaar welgeteld 2 appels krijg van dit boompje. Achja beter iets dan niets. 🙂

De braamboos is net zoals andere braam- en framboos soorten een woekeraar. Had ik bij het planten niet over nagedacht. Ik kom nu dus overal plantjes tegen. Een tip is om deze in een grote pot te planten en dan in te graven. Zo voorkom je dat het je hele tuin doorgaat.

IMG_2159 IMG_2161

De moestuin ziet er vooral heel groen uit. Op de voorgrond in de potten staan een courgetteplant en peperplantjes. De spinazie en rucola zijn al in de bloemen geschoten. Deze week dus maar snel oogsten en wat bloemen laten staan om zaad van te winnen. Zo kan ik ze volgend jaar weer opnieuw zaaien.

IMG_2152

Links mijn eerste courgette. Het zou een bol courgette moeten worden. Vooralsnog is die erg recht….
Rechts de komkommer.

IMG_2153 IMG_2157

En dan als laatste de tomaten. Ze groeien nog steeds erg goed. De eerste bloementjes zijn gezien. Deze week ga ik ze opbinden want met de harde wind van gisteren is er helaas wat gesneuveld. Heb gelukkig nog genoeg over 🙂

IMG_2151

Tot de volgende keer!

Advertentie

Een gedachte over “Tuindagboek *5*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s