Tuinieren in potten

Dit jaar ben ik voor het eerst wat meer gaan tuinieren in potten. Ik heb natuurlijk mijn stukje moestuin, maar ik had ruimte te kort. Ik ga jullie vertellen wat je ervoor nodig hebt en hoe de stand van zaken nu is.

IMG_2022
 

Vorig jaar begon ik al met het kweken van tomaten in potten. Dit was een groot succes daarom heb ik er dit jaar voor gekozen om ook andere groenten in potten te gaan kweken.
Ik heb de volgende groenten in pot staan:
– aardappels
– paprika
– pepers
– tomaten
– komkommer
– courgette
– tomaten

Wat heb je hiervoor allemaal nodig en hoe gebruik je het?

1. Potten.
Meerdere potten van minimaal 40cm x 40 cm.
Zelf heb ik al mijn potten bij de action gekocht. Ik heb verschillende soorten. Ronde, vierkante en langwerpige. Daarnaast heb ik ook een aantal flexibele wasmanden van de Action welke ik gebruik als pot.

2. Hydrokorrels
Ook wel kleikorrels genoemd. Deze zorgen voor een goede afwatering. Je legt hiervan een laagje van ong 5 cm op de bodem van de pot.

3. Boormachine of iets om gaten mee te maken
Om ervoor te zorgen dat het water goed kan weglopen moet je gaten boren in je potten. Ik heb zo’n 5-8 gaten gemaakt per pot.

4. Potgrond
Er bestaan heel veel verschillende soorten potgrond in ook verschillende prijsklassen. Ik gebruik momenteel de potgrond van de Aldi. Voor een zak van 20 liter betaal ik 0,99 cent. Lekker goedkoop dus. Ik heb ook de potgrond blokken van de action geprobeerd. Deze zijn niet aan te raden. De plantjes blijven klein en komen voeding te kort.

5. Meststoffen/voeding
Ik gebruik groentevoeding van de Intratuin. Deze is geschikt voor groenten,fruit en kruiden. De mest vermeng je met water en hiermee begiet je de grond rondom de planten. Er staat op dat je dit 1 keer per week zou moeten doen. Zelf doe ik het 1 keer per 3 weken. Vind ik voldoende.

Als je dit allemaal hebt  en doet dan kom je al een heel eind 🙂

Ik kan natuurlijk nog niet zeggen wat het eindresultaat is aangezien alles nog aan het groeien is en nog niet klaar om te oogsten. Vooralsnog kan ik wel zeggen dat het succesvol lijkt. De aardappelen zijn enorm hard gegroeid. Ik heb stiekem al gevoeld en voelde al een paar mini aardappeltjes in de pot. Ook de courgette doet het prima. Had eerst wat opstart problemen, maar dat kan ook komen omdat ik hem al best vroeg buiten had gezet.

Op de foto’s kun je de verschillende potten zien en ook zie je hoe het er allemaal bij staat.

IMG_2034 IMG_2043IMG_2041IMG_2020IMG_2026IMG_2024

 

Wordt vervolgd!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s