Tuindagboek *4*

Moestuinvrouwtje waar was je? Waar zijn de updates en blogberichten? Tjah…. Ik zal het uitleggen.

Ik ben op vakantie geweest naar Texel en daar is mij een verlovingsring om mijn vinger geschoven. Ik zat dus lekker op mijn roze wolkje te genieten van het feit dat ik nu een bride to be ben en een verloofde heb 🙂

Maar hup genoeg geluierd er is nu weer genoeg werk te doen. In de vakantie is mijn moestuin niet bijgehouden, gelukkig wel water gegeven, bij thuiskomst lagen er dus veel klusjes te wachten. Onkruid verwijderen, bonen opbinden, prei plantjes uitplanten etc etc etc. Ook stonden er heel veel planten prachtig in bloei. Zoals deze clematis.

De laatst update is alweer van 24 april (shame on me!) dus de planten  zien er inmiddels stukken groter uit! Kijk maar mee.

IMG_2054

Als eerste de aardappelen. Wat een bossen al he! Ik heb voorzichtig al gevoeld en ik voelde al wat kleine mini aardappeltjes zitten 🙂

IMG_2021  IMG_2023

Dan de tomaten. Deze staan inmiddels allemaal buiten. Ik had een behoorlijk overschot aan tomatenplanten deze heb ik inmiddels bijna allemaal weggegeven. Op de rechter foto zie je ook de aardbeienflat. De aardbeien doen het zoals je kan zien hierin ontzettend goed! Hopelijk kan ik over een paar weken de eerste aardbeien hiervan gaan plukken.

IMG_2024IMG_2025

En dan is dit hoe de moestuin er nu bij staat. Het staat misschien allemaal een beetje krap op elkaar, maarja je moet wat als je niet zoveel ruimte hebt. Voor alsnog gaat het prima.

Helaas was het plan om de sugar snaps en doperwten bij elkaar niet zo’n succes. Tenminste in de zin van ik weet niet meer welke plant wat is! Het zijn namelijk dezelfde planten. Ik heb mij al laten vertellen dat sugar snaps eigenlijk hetzelfde zijn als erwten. Wanneer je sugar snaps namelijk laat hangen dan worden het ook erwten. Dus zo’n grote ramp is het ook weer niet, maar volgend jaar zet ik ze wel elk op een andere plek 🙂

De sla doet het ook ontzettend goed, hiervan hebben mijn verloofde (hehe) en ik al meerdere keren een lekkere salade gemaakt. De spinazie gebruik ik bij het maken van groene smoothies. Ik pluk gewoon wat ik nodig heb en laat de rest staan voor een volgende keer.

IMG_2030

Naast de moestuin staat de bolcourgette in een wasmand van de action. Er beginnen zich al kleine courgette’s te vormen. Wist je dat een courgette mannelijke en vrouwelijke bloemen heeft? Mannelijke bloemen produceren alleen bloemen en geen vrucht. Bij vrouwelijke bloemen zie je achter de bloem het begin van een vrucht zitten.

IMG_2028 IMG_2036

Links de bonen die ik al een hele tijd geleden voor gezaaid had. Inmiddels staan ze alweer een aantal weken in de tuin en ze doen het super goed! Rechts de erwten/sugar snaps. Zoals je kan zien hangen er al peultjes aan. Rauw zijn deze ook al heel lekker. Smaken lekker zoet.

IMG_2046 IMG_2038

Dan nog wat foto’s van de kas. In de kas staan inmiddels de komkommer, asian melon, paprika en mini bell in hun definitieve pot. Misschien dat ik de potten nog wel van plaats ga verwisselen. De komkommer en asian melon niet te dicht bij elkaar aangezien het beide klimmers zijn en dus veel ruimte nodig hebben.Aangezien mijn kas op de tegels staat en ik deze er niet uit wil halen moet ik in de kas werken met potten. Dit is mijn eerste jaar dus of dit succesvol is kan ik nu nog niet zeggen. Vooralsnog gaat alles goed.

IMG_2039

IMG_2042 IMG_2043 IMG_2044

Bij de komkommer hetzelfde verhaal als bij de courgette. Mannelijk en vrouwelijke bloemen. Zoals je kan zien zijn deze 2 bloemen vrouwelijk want je ziet al een mini komkommertjes achter de bloem.

Maken jullie ook wel eens groene smoothies? En zo ja wat doe je er dan het liefst in? Zouden jullie het leuk vinden wanneer ik ook recepten ga plaatsen op deze blog?

Dat was alweer het tuindagboek van deze week. Hopelijk tot volgende week!

Advertentie

2 gedachtes over “Tuindagboek *4*

  1. Ben je zeker dat je komkommer mannelijke en vrouwelijke bloemen heeft? De meeste huidige komkommerrassen hebben namelijk alleen nog vrouwelijke bloemen en hebben ook geen mannelijke bloemen nodig om tot bestuiving en vruchtzetting over te gaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s