Tuindagboek *3*

Vandaag is het weer tijd voor een tuindagboek. Het was afgelopen week nog steeds erg lekker weer. Alles is dus weer een flink stuk gegroeid. Ook heb ik deze week nog wat nieuwe dingen in mijn tuin gezet. Lees verder om te zien wat.

IMG_1305

Eerst even een berichtje vooraf. Ik heb de foto’s vanavond nog snel gemaakt. Het gaat namelijk de rest van de week regenen en dan zijn de foto’s nog slechter. Het licht is dus niet zo heel mooi op de foto’s, maar ik hoop dat je daar doorheen kan kijken.

In de voortuin staan 2 nieuwe  Jonagold appelboompjes. Aan de voortuin hadden sinds dat we er wonen nog heel weinig gedaan. Afgelopen week heb ik daarom het hekje wit geverfd en heb ik bedacht dat er 2 appelboompjes gezet konden worden. Zodra het hekje klaar was moesten die er natuurlijk gelijk komen 🙂 (geen geduld)

Er achter zie je trouwens ook nog de magnolia boom waar ik vorige week ook een foto van plaatste. Helaas is hij nu alweer over zijn mooiste punt heen.

IMG_1299

Ook in de achtertuin staat een nieuw boompje namelijk een Doyenne du Comice perenboom. Er stond eerst een ander boompje,  net zo 1 als de andere 2, maar die was opeens dood en niet meer te redden 😦 Je kon het al een beetje zien op de foto van vorige week.

Hopelijk heeft deze meer geluk en hebben we dit jaar al een paar peren om te oogsten. Aan de bloesem te zien moet dat wel goed komen.

IMG_1310

Verder zitten de eerste bloementjes al in de vroege aardbeien. Ondanks dat ik ze heb verpoot doen ze het super goed. Ze lijken er een last van te hebben gehad. Ook de druif begint alweer uit te lopen. Vorige week zag je nog bijna niets en nu staan alle knoppen op springen. In de erwten heb ik ook het eerste bloementje gespot! 🙂

IMG_1317IMG_1305IMG_1324

Wat niet zo goed wil zijn mijn paprika en peperplantjes. Ik heb ze al zo’n 2 maanden geleden gezaaid en ze groeien maar niet groter dan dit… Ik heb ze afgelopen week in een nieuw bekertje gezet met nieuwe aarde. Hopelijk heeft dit geholpen en gaan ze toch nog groeien.

IMG_1334

Kijk dit verschil eens! Links is van vorige week en rechts is van vanavond. Wauw! Het is het aardappelras Agria.

IMG_1225 IMG_1330

Even afsluiten met een foto van de gehele moestuin.

IMG_1314

Tot volgende week!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s