Tuindagboek*6*

Vandaag na lange tijd weer eens een tuindagboek. Helaas lukt het mij nog niet om regelmatig te updaten. Te druk met van alles en nog wat.

Het is de afgelopen tijd erg wisselvallig weer geweest. De ene dag kon je bijna je winterjas weer aan en de andere dag zat je puffen bij 30 graden. De hoge temperaturen hebben ervoor gezorgd dat alles weer een flink stuk is gegroeid en dat een aantal dingen ook al geoogst konden worden.

IMG_2414

Zo hebben de tomatenplanten een groeispurt doorgemaakt. Inmiddels heb ik ook al de eerste tomaatjes gespot. Ik merk wel dat doordat de tomaten in potten staan ze heel veel water nodig hebben. Ik geef ze bijna iedere avond water. Doe ik dat niet dan hangen ze de volgende dag slap.

IMG_2364IMG_2365

Ook hebben we al de eerste aardbeien kunnen oogsten. Op de rechter foto zie je de witte aardbei. Inmiddels al eentje van geproefd. Weet niet of ik ze nou echt heel lekker vind. Zijn behoorlijk zuur.

IMG_2375 IMG_2372

Dit zijn de framboosaardbeien. De pitjes liggen dieper waardoor ze wat weg hebben van een framboos. Ze smaken ontzettend zoet. Veel zoeter dan gewone aardbeien. Zelfs mijn vriend, die normaal niet van aardbeien houd, vindt deze erg lekker.

foto 2 (2) foto 1 (2)

Ik heb er geen foto van gemaakt, maar de aardbeien die aan de schutting hangen zijn niet zo’n succes. Ook al geef ik ze dagelijks water toch zijn ze verdord. Dit ga ik dus volgend jaar niet meer doen.

Onder zie je 1 van de aardappels die ik in pot had. Dit was de kleinste pot. De plant was al aan het afsterven wat aangeeft dat het tijd is om te oogsten. Er kwamen best nog wel veel aardappels vanaf! Ook smaakten ze erg lekker.

IMG_2237 IMG_2239IMG_2241

Ik merkte dat de druif erg groot begon te worden. Om daar van te profiteren heb ik ervoor gekozen om hem langs de schutting te gaan leiden. Ik heb draad gespannen en daar een paar mooie scheuten langs gelegd.

Op internet heb ik eerst research gedaan naar hoe je dat het beste kon doen. Het kan met behulp van ijzerdraad en gewoon draad. Ik heb voor gewoon draad gekozen omdat ijzerdraad de plant kan verbranden wanneer de zon er lang op staat. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

IMG_2227 IMG_2382

De eerste courgette’s zijn inmiddels geoogst. Vorig tuindagboek zei ik al dat mijn courgette toch wel erg recht bleef… Wat blijkt ik heb 2 verschillende planten uit hetzelfde zakje zaad. De één is een bol courgette en de andere een normale. Ach ja ook prima een beetje variatie.

Achter de courgette zie je de sugar snaps en erwten. Hiervan al meerdere keren kunnen eten. Smaken erg lekker. Deze ga ik zeker volgend seizoen weer zaaien!

Rechts zie je de sperziebonen. Deze hebben, nu ik dit schrijf, de top van de ‘wigwam’ bereikt en zijn dus zo’n 2 meter hoog. Ondanks dat ik ze erg vroeg had gezaaid is het allemaal goed gekomen. Ze lijken er geen last van te hebben gehad.

IMG_2379 IMG_2381

Dan als laatste 2 soorten die zijn doorgeschoten. De rucola en paksoi. Ik heb dit expres gedaan zodat ik zaad heb voor volgend jaar. Ik had nog wat zaad van de rucola. Deze heb ik opnieuw gezaaid want dat kan nu namelijk nog.

IMG_2410 IMG_2412

Voor meer foto’s van de oogst hou deze site in de gaten. Er komt een nieuwe rubriek aan waar ik alle foto’s ga plaatsen van wat ik oogst.

Tot de volgende keer!

Advertentie

Een gedachte over “Tuindagboek*6*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s