Terug van weggeweest??

IMG_1810.jpgSinds juni heb ik niks meer gepost. Waarom? Te druk met werken, te druk met de voorbereidingen voor de bruiloft, te druk met…. etc etc
Vanmorgen keek ik weer eens naar de statistieken en wat blijkt, er zijn nog steeds mensen die naar mijn blog komen. Super leuk! Des te meer reden om het weer op te pakken!
Wil je weten hoe de tuin er nu voor staat en wat mijn plannen zijn voor het komende jaar? Lees dan snel verder.

Eerst even een terug blik naar vorig jaar. Dat was het eerste jaar dat ik gebruik maakte van een echte glazen kas en dat ik gebruik heb gemaakt van potten en bakken.
Hoe dat laatste is bevallen daar ga ik nog een aparte blogpost aan wijden.

Allereerst de kas.
Daar ben ik nog steeds ontzettend blij mee. Het allerliefst zou ik een kas hebben die 5x zo groot is, maar dan heb ik geen achtertuin meer over. Zo hou je iets over om te dromen 🙂
De kas die ik nu heb is 1.60 bij 1.90. Hij is van het merk ACD en het type heet de kaskraker. Mochten er mensen geïnteresseerd zijn dan wil ik nog wel een aparte blogpost wijden aan de kas. De indeling, benodigdheden etc..

De belangrijkste reden waarom ik voor een glazen kas ben gegaan is omdat deze het hele jaar door kan blijven staan. Afgelopen najaar waren er een aantal dagen met behoorlijk veel wind en de kas heeft dit prima doorstaan. Ik moet er wel bij zeggen dat mijn kas aardig beschut staat tegen de muur van de schuur en de schutting.
Daarnaast vind ik het ook fijn dat al mijn tuingereedschap in de kas opgeborgen kan worden. Dit slingert dan niet meer rond in de schuur.

 

Afgelopen seizoen heb ik paprika’s en komkommers in de kas gehad. De paprika’s deden het erg goed maar de komkommers daarentegen niet echt.
Waar dit aan gelegen kan hebben weet ik nog niet zo goed. Het soort grond, de pot, het licht, het soort komkommer?? Dit jaar wil ik het daarom gaan proberen met een ander soort komkommer. De zaden die ik had zijn inmiddels op dus ik mag van mijzelf weer nieuwe gaan kopen 🙂

Al met al ben ik best tevreden over de kas. Dit jaar wil ik er, zoals ik al zei, weer komkommers in kweken. Tevens wil ik een scheut van mijn druif naar binnen geleiden. In de hoop dat ik al eerder kan smullen van die lekkere druiven.

Inmiddels ben ik ook plannen aan het maken voor de rest van de moestuin. Dit jaar ga ik het ietsje anders aanpakken. Mijn schoonouders hebben sinds vorig jaar ook een moestuin. Zij hebben veel ruimte voor groente en aardappelen. Hiervan krijg ik zo af en toe ook wat toegestopt. Dit jaar hoef ik dus niet veel ruimte te reserveren voor groente zoals wortelen, bonen, bietjes etc. Om die reden zijn ook mijn aardbeien vanuit het pallet weer in de tuin gezet. Ik merkte dat ze in het pallet niet goed groeiden en ook de oogst was niet echt denderend. IMG_1789

Zoals je ziet blijft er dus nog maar een klein stukje over voor eventueel wat groenten. Ik zit te denken aan sugarsnaps, doperwten, rucola, venkel en zo zijn er nog wel een paar. Oftewel ik ben er nog niet over uit.

Ik ga proberen om jullie op de hoogte te houden 🙂 Tot de volgende keer.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s