Tuindagboek *1* 2016

Het wordt zo langzaamaan mooier weer. De zon begint meer te schijnen en de plantjes beginnen weer uit te lopen. Daardoor begon het bij mij ook te kriebelen. (Terwijl ik dit schrijf hagelt het keihard 😦 )

Als ik zo om mij heen kijk op blogs, op facebook en op het moestuincomplex in de buurt dan zie ik dat heel veel mensen alweer zijn begonnen met voorzaaien en de moestuin gereed te maken voor het komende seizoen.

Lees verder om te zien wat ik al heb gedaan.

IMG_2048

Ik ben begonnen met het maken van een plan. Allereerst ben ik gaan bedenken wat ik heel graag wilde zaaien en hoeveel ruimte dat dan in gaat nemen.

Want ruimte heb ik dit jaar niet zoveel. Een groot deel wordt namelijk in beslag genomen door de aardbeienplanten. Helemaal niet erg want ik vind aardbeien erg lekker, maar ze nemen wel veel ruimte in.
Uiteindelijk is de keuze gemaakt en ga ik de volgende groenten kweken:
– Sugar snaps
– Doperwten
– Sla mix
– Rucola
– Spinazie
– Wortelen (nog niet zeker)

De sla mix en rucola ga ik eerst proberen te kweken in potten. Lukt dit niet dan gaan ze alsnog de tuin in.

De doperwten en sugar snaps heb ik gezaaid en deze staan in de koude kas. Ik hoop dat het daar warm genoeg is om te ontkiemen. Zo niet dan haal ik ze naar binnen.

IMG_2047

Naast de groenten in de moestuin ga ik ook weer gebruik maken van potten en bakken.
Ik ben van plan om de tomaten weer in bakken te gaan zetten. Dit is vorig jaar erg goed bevallen. Zie  foto.

IMG_2151

Vorig jaar was ik al erg vroeg begonnen met het zaaien van de tomaten. Ik denk dat ik deze keer wat later ga beginnen. Mijn hele vensterbank heeft weken vol gestaan met zaailingen. Daar heb ik deze keer niet zo’n zin in. Ook omdat mijn 2 katten de jonge zaailingen erg lekker vinden en het ook leuk vinden om met de aarde in de bakken te spelen. Gevolg alle kiemblaadjes weg en de kweekbakken leeggeschept op de vloer….
Wanneer ik dan precies ga beginnen met de tomaten weet ik nog niet. Ik denk over 2 a 3 weken ongeveer.

Wat ik al wel heb gezaaid zijn de paprika’s. Ik heb gekozen voor 2 soorten paprika’s. De Mini Bell en de Earliest red. Vorig jaar heb ik deze  ook gehad en deze bevielen erg goed. De Mini Bell heeft zelfs ook buiten gestaan en dit ging ook prima. Deze zijn al een aantal weken geleden gezaaid. De datum weet ik niet meer precies. Voor alsnog doen ze het prima. Deze staan in de woonkamer op de vensterbank in een klein kasje van de Ikea. Deze is kattenproof 😉

IMG_2058

Ik hou ook heel erg van koken en daarom heb ik ook een klein kruidenhoekje in de moestuin. Helaas is de rozemarijn voor het 2e jaar op rij de winter niet goed doorgekomen. Eigenlijk was het voor de winter al niet zoveel meer. Waar het aan ligt weet ik niet. Voor de zekerheid heb ik wat nieuwe grond erin gedaan en deze goed vermengd met de oude grond. Omdat ik de rozemarijn erg miste heb ik 2 nieuwe plantjes gekocht. De tijm, op de voorgrond, is denk ik ook niet meer te redden, maar die mocht nog even blijven staan.

IMG_2041

Als laatste nog wat foto’s van de moestuin, de perenboom en de mooie Helleborus.

Tot de volgende keer!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s