Lente dagboek #1

Zo daar ben ik weer! Het is wat stil geweest hier, maar ik heb natuurlijk niet stilgezeten.

Het moestuin seizoen is in volle gang. Kijk snel verder om te zien wat ik allemaal al gedaan gezaaid en geplant heb.

IMG_9948

Bovenstaande foto is van de stoofperen boom. Deze staat al vol in de bloesem. Alleen mijn andere perenboom een Doyenne du Comice die er naast staat heeft nog helemaal geen bloesem…. En dat terwijl ik had begrepen dat ze juist elkaar zouden moeten bestuiven. Raar!IMG_9949

Verder vind ik het zo leuk om te zien hoe alles zo langzamerhand uit de winterslaap ontwaakt en gaat uitlopen. De tulpenbollen staan mooi te bloeien, maar ook andere plantjes laten hun bloemen al zien.

Ik heb een nieuwe aanwinst in de tuin. Namelijk een roze klimhortensia. Dit is een relatief nieuwe soort. De witte klimhortensia is al jaren bekend, maar deze geeft als het goed is roze bloemen. Ik heb hem besteld via http://www.tuinplant.nl. Is echt wel een aanrader. Veel planten en bomen en eigenlijk helemaal niet duur. Je kan er voor kiezen om het zelf op te halen of te laten bezorgen. Ik heb het zelf opgehaald (naja mijn man 🙂 )

Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen.

IMG_9937

Dan de moestuin. Ook daarin is al vanalles gaande. De fruitstruiken beginnen allemaal uit te lopen. Ook de aardbeien hebben de koude wintermaanden overleefd.

Ik had best veel aardbeien, eigenlijk teveel. Daarom heb ik er een aantal weggegeven. Voor een paar planten heb ik een nieuwe bestemming gemaakt. Een oud fruitkistje. Hij staat op wieltjes zodat ik hem nog kan verplaatsen. Want van de zomer komen op deze plek weer de tomaten te staan.IMG_9943

Over de tomaten gesproken. Deze heb ik een paar weken terug gezaaid. Inmiddels heb ik ook nog wat andere dingen gezaaid zoals pompoen, basilicum, watermeloen en erwten.

Mijn vensterbank is wel een beetje vol aan het raken 😛 het wordt tijd dat alles naar buiten gaat. Helaas moeten we nog eventjes geduld hebben tot ijsheiligen.

 

Dit was het weer voor nu. Zijn jullie ook alweer lekker bezig in de tuin? Wat hebben jullie al gezaaid?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s