Tuindagboek *1*

Wat een heerlijk weer is het de afgelopen dagen geweest en er komt nog veel meer mooi weer aan 🙂 De afgelopen tijd weer veel bezig geweest in de tuin. Het is nu de tijd dat de zaailingen in een grote potje worden gezet, de aardappelen en uien die al boven komen en zo is er nog veel meer te doen en te zien in de tuin.

IMG_0938

Allereest hebben de aardbeien een nieuw onderkomen gekregen. Van een pallet hebben we een heuze ‘ aardbeienflat’ gemaakt. Alle aardbeien uit de moestuin en de nieuwe soorten zitten hierin. Zo is er in de moestuin meer ruimte voor groenten.
Zo’n ‘aardbeienflat’ is heel makkelijk te maken. Google eens en je zal heel veel informatie vinden.

Eerste Paasdag was het erg lekker weer. Daarom mochten de zaailingen buiten spelen 🙂

Ik had ook al courgette’s en komkommer gezaaid. Hier was ik alleen een beetje vroeg mee. Het zijn nu al best grote planten, maar voorlopig moeten ze nog binnen blijven omdat het te koud is ’s nachts. Mijn vensterbank is dus voorlopig nog gevuld 🙂

IMG_0974

Zo staande aardappelen erbij. Inmiddels heb ik ze ‘aangeaard’ zoals ze dat noemen. Je legt dan een nieuw laagje aarde rondom de plantjes zodat ze gestimuleerd worden om door te gaan groeien. Dit doe je tot de bak vol is. Aangezien dit mijn eerste jaar aardappelen is doe ik maar wat. Hopelijk pakt het goed uit 🙂

IMG_1024

Zo staat de moestuin erbij. Links bij de schutting nog wat kruiden, een rode bes en een blauwe bes. Rechts op de voorgrond de sugar snaps en doperwten. Daar tussen in heb ik uien gepoot. Ik had nog wat pootuitjes over. Hopelijk pakt dit goed uit.  Er komen nu in ieder geval al wat groente puntjes boven.

IMG_1025IMG_1031

Tussen de tegels staan afrikaantjes. Dit schijnt te helpen tegen aaltjes en nog wat ander ongedierte wat een bedreiging vormt voor de moestuin.

Er staat ook al wat sla in de moestuin. Dit is pluksla en kan je dus een heel seizoen van blijven plukken.

Onder de kleine kas staat prei en wortels. Helaas is van de prei nog niets te zien. Van de wortels komt inmiddels al wel wat boven. Ook nog niet heel veel helaas. Even afwachten en anders nog wat nieuwe zaaien.
Onder het net staat witte kool. Het net moet de kool beschermen tegen de koolvlieg.

IMG_1030

Ook in de rest van de tuin komt er steeds meer boven. Plantjes waarvan je dacht dat is niets meer, blijken toch nog te leven. Op de foto ook mijn paarse sering. Vorig jaar september heb ik deze geplant. Zo te zien is hij goed aangeslagen want hij zit al vol met knoppen. Nu nog hopen dat er ook mooie paarse bloemen in komen.

IMG_0951 IMG_0949 IMG_0955 Max vindt het ook fijn nu het weer wat warmer wordt.

Komende week ga ik aan de slag met het verspenen van de tomaten. De sterkste planten mogen in een groter potje en de zwakke plantjes doe ik weg. (of ik probeer ze te redden, wat resulteert in ontzettend veel planten deze zomer :))

Tot volgende week.

Advertentie

2 gedachtes over “Tuindagboek *1*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s