Tomaten van Vertiloom *1*

De vorige keer had ik het over de zaden van Vertiloom. Aangezien 4 daarvan tomaten zaden waren heb ik besloten om vanaf nu iedere week een update te gaan geven over de tomaten. Deze berichten zullen heten; Tomaten van Vertiloom. Een klein berichtje over de paprika. Vorige keer was er nog niets gekiemd. Inmiddels heb ik ze in een ander potje gezet en in een warme kas. Dit heeft geresulteerd in 1 gekiemd zaadje… Nog niet heel veel dus, maar we houden geduld. Dan de tomaten. Daar gaat het heel goed mee. Waar de vorige keer nog niet alles was opgekomen kan ik nu laten weten dat inmiddels alles is opgekomen. IMG_1015 De plantjes staan in gewone potgrond van de Aldi en krijgen 1x per dag water. Ze staan in de vensterbank waar ze heel veel zon krijgen. Ik denk dat het volgende week tijd is voor een groter potje. Daarna moet ik gaan bedenken waar ik ze allemaal ga zetten. Ik weet namelijk niet of ze ook buiten zouden kunnen staan of dat het echt soorten zijn die persé in de kas moeten. Dat wordt hem sowieso niet want dat gaat niet passen. Hmm nog maar even verder research doen dus… Tot volgende week!

Advertentie

Een gedachte over “Tomaten van Vertiloom *1*

  1. Ze staan al in individuele potjes dus verpotten is voorlopig niet nodig. Hou ze fris en ze droog mogelijk. Als ze echt in mekaars weg komen te staan is ’t nog meer dan tijd genoeg om ze te verpotten. Je zal dan ook een goed ‘kluitje’ hebben dat niet uit mekaar valt.
    Hou wel in het oog dat het steeltje niet te lang wordt. Als je toch gaat verpotten dan tot de onderste blaadjes in het nieuwe potje. Een beetje aarde er in en plantje er in. En dan rondom aanvullen met grond.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s