Tuindagboek *2*

Terwijl ik dit dagboek schrijf schijnt de zon naar binnen. Wat een heerlijk weer was het deze week! Het leek soms wel zomer. Als ik nu terug kijk naar de foto’s van vorig week dan hebben alle plantjes deze week echt een groeispurt gemaakt!

Lees verder voor meer foto’s!

IMG_1211

Deze magnolia staat bij de buren in de tuin. Prachtige boom! Nu over naar de achtertuin.

Voor de verandering eens een foto van bovenaf. Dit had ik volgens mij nog niet eerder laten zien. De moestuin is links achterin de hoek.  Zoals je ziet geen enorme moestuin, maar precies groot genoeg voor ons samen.

IMG_1223

Als je goed kijkt zie dat in de linkerbak wat sprietjes van de aardappel naar boven komen. Ik was even bang dat ze het niet gingen doen aangezien ze nogal nat hadden gestaan. De andere aardappels zijn niet bij te houden zo snel dat ze gaan! Inmiddels heb ik ze alweer voor de 2e keer aangeaard. Daarmee stimuleer je de planten om door te groeien en nog meer aardappelen te maken.

IMG_1225IMG_1224

Met de tomaten gaat het ook heel erg goed. Inmiddels al wat tomaten verpoot naar de pot waar ze ook zullen bijven. De linker zijn tomaten van Vertiloom. Daarover schrijf ik binnenkort weer een update. De rechter zijn 2 verschillende rassen namelijk Mom’s Paste en Purple. Ze groeien ontzettend goed. Voor deze moet ik nog een bestemming gaan bedenken. Zoals je ziet worden ze goed beschermd :).

IMG_1227 IMG_1228 IMG_1245

De temperaturen in de kas liepen hoog op. Het was soms wel boven de 45 graden! De plantjes kunnen hierdoor verbranden. Dit kan worden verholpen doormiddel van een schaduwdoek. Ik heb daarom een bestelling geplaatst op tuinadvies.nl. De volgende dag kwam de bestelling al binnen! Inmiddels hangt het doek. Het was wel lastig bevestigen omdat ik het aan de zijkanten nergens kon bevestigen. Daarom heb ik het maar vastgeplakt. Hoe doen anderen dit?

IMG_1233 IMG_1244

Tot slot nog wat verschillende foto’s van afgelopen week. De maggiplant had vorige week nog maar 1 sprietje en kijk nu eens! De aardbeienplanten hebben het ook nog steeds naar hun zin in de aardbeienflat. Ik weet niet meer welk plantje welk ras is aangezien de labels zijn weggewaaid :(. Niet handig maja kom er vanzelf achter wanneer ze vruchten krijgen.

Op de laatste foto zie je knoflook. Ik weet niet of het nog wat gaat worden. Ben bang dat ik ze op een te natte plaats heb gezet. Er komt daar namelijk pas in de namiddag zon. Ik laat ze gewoon staan en kijk over een paar weken eens of er al een bolletje begint te vormen.

IMG_1236 IMG_1249 IMG_1248 IMG_1243  IMG_1229IMG_1238

Tot volgende week!

Advertentie

3 gedachtes over “Tuindagboek *2*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s