Gelukkig nieuwjaar + update

Allereerst gelukkig nieuwjaar allemaal. Ik hoop dat je fijne feestdagen hebt gehad en weer fris aan een nieuw jaar begint.

Het is alweer even geleden dat ik iets heb geschreven. Lees verder om te weten waarom en wat mijn plannen zijn voor 2017.SAM_1077.JPG

In 2016 heb ik niet veel van mij laten horen. Dit kwam mede omdat ik druk was met het organiseren van mijn bruiloft. Op 6 mei 2016 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. Het was een prachtige dag met heel veel zon en temperaturen van 25 graden.
Wij zijn getrouwd op de Theeplaats in Lage Zwaluwe. Rondom de Theeplaats ligt een prachtige tuin met hele oude fruitbomen.
Onze droom was dat deze op onze bruiloft in de bloesem zouden staan. En deze droom kwam uit.
Natuurlijk konden bloemen niet ontbreken op mijn bruiloft. Overal stonden dan ook vazen met bloemen. Mijn bruidsboeket had ik tegen de etiquette in zelf uitgekozen. Eigenlijk had mijn man dat moeten doen, maar ik wilde het toch liever zelf doen 😛

Na deze fantastische dag zijn we op huwelijksreis reis gegaan naar het mooie Madeira. Ook wel het bloemeneiland genoemd. Helaas liep de natuur nog iets achter op de tijd van het jaar, maar al met al was het alsnog erg mooi. Hou je van natuur, wandelen en cultuur dan moet je zeker eens naar Madeira gaan.

Toen we terug kwamen en alles weer een beetje rustiger werd heb ik het bloggen niet meer opgepakt. Ik wist niet goed waarover te schrijven. Het moestuinseizoen was al in volle gang, maar ik kwam er niet echt in.

Ik heb dan ook afgelopen jaar niet zo heel erg veel gedaan in de moestuin. Ik had wat bakken staan met tomaten. In de kas stonden paprika en komkommerplanten. En in de moestuin stonden verschillende fruitsoorten, sla, wortels, snijbiet en spinazie.

Mijn fruitbomen hebben ook een leuke oogst gegeven. Ik had Jonagold en Elstar appels en ook voor het eerst Doyenne du Comice peren. Volgend jaar hoop ik nog meer te kunnen oogsten en dan hoop ik ook dat mijn stoofpeer peertjes geeft. Dat is dit jaar nog niet gelukt helaas.

Toch blijft mijn blog de laatste weken in mijn hoofd hangen. Ik heb het gevoel dat ik er meer mee wil doen. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om te tuinieren, maar ook om deze liefde over te brengen naar anderen. Afgelopen jaar heb ik het aanbod gehad om een tuintje te nemen op een moestuincomplex hier in het dorp. Dit heb ik vooralsnog niet gedaan. Ik vind het moestuinieren op de manier waarop ik het nu doe erg prettig omdat ik zo vanuit de achterdeur mijn tuin inloop. Ik hoef niet speciaal op de fiets of met de auto ergens heen. Ook is het nu kleinschalig waardoor ik het allemaal goed bij kan houden. Een grotere moestuin betekend meer werk en meer tijd die je erin moet steken. Op dit moment wil ik dat niet en wil ik mij volledig focussen op het zo productief mogelijk moestuinieren in je achtertuin. Ik wil laten zien dat moestuinieren voor iedereen mogelijk is. Daarom ben ik toentertijd ook moestuinvrouwtje begonnen en daar ga ik mee door!

In 2017 kun je dus meer artikelen verwachten op moestuinvrouwtje. Wanneer je tips hebt of dingen die je graag terug zou willen zien dan hoor ik dat graag. Dan ga ik ermee aan de slag.

Tot snel!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s