Voorjaarsschoonmaak kas

Ik word door sommige mensen in mijn omgeving wel eens rommelkont genoemd. Daar tegenover staat dat ik heel goed ben ik het organiseren van spullen en het zo efficiënt mogelijk opruimen. Alleen het houden aan mijn eigen indeling lukt niet altijd even best. 😛

Daarom is het ook weer tijd voor een grote schoonmaak in de kas. Oftewel de bekende voorjaarsschoonmaak. Wil je weten hoe ik het aan ga pakken? En vooral hoe de kas er nu uitziet? Lees dan vooral verder.

Ik heb echt helemaal niets opgeruimd of anders neergezet voordat ik deze foto’s nam. Het is dus echt zoals het nu is. Bij het zien van de foto’s snap je waarschijnlijk wel waarom een schoonmaak nodig is 😀

img_6526

Do you get the point??

Oke en nu een plan de campagne!

Ik hou wel van een beetje rigoureus opruimen. Dus alles eruit, schoonmaken, wat wil ik houden en wat niet en de spullen er weer in. Dit werkt bij mij het beste. Zo zie ik wat ik nog heb en welke spullen ik eigenlijk helemaal niet gebruik. Bij de kas ga ik ook op deze manier aan de slag.

Stap 1:
– alle losse spullen uit de kas halen.

Stap 2:
– Planken vegen en schoonmaken
– Checken of de planken nog een seizoen meegaan of eventueel vervangen moeten worden.
– Vloer vegen
– Alle potten en emmers in een bak met warm water en bleekmiddel zetten. Dit om ongedierte en schimmels te verwijderen.
– Hetzelfde geld voor het gereedschap. Deze ook in een bak met water zetten.

Stap 3:
– Het schaduwdoek controleren. Eventueel opnieuw bevestigen waar nodig.
– De ramen waar ik bij kan schoonmaken en zemen. Vergeet ook niet de deur.

Stap 4:
– 1 voor 1 de spullen bekijken en beoordelen. Zijn ze nog goed? Gebruik ik het nog? Kan ik het eventueel weggeven? Zo niet, dan direct weggooien.

Stap 5:
– Opnieuw indelen.
Tips om efficient in te delen:
– Wat gebruik je het meest? Zet deze voor het grijpen. Dus het liefst op de bovenste plank vooraan.
– En welke producten gebruik je af en toe? Deze kunnen een plank lager en eventueel ergens achter.
– Bakken en potjes kunnen helpen om spullen netjes op te bergen.

Stap 6:
– Een lijstje maken van producten die ik nog mis of opnieuw moet aanschaffen.

En als laatste probeer iedere keer wanneer je in de kas bezig bent geweest het netjes achter te laten.

Ik weet nog niet precies wanneer ik aan de slag ga. Maar ik laat jullie natuurlijk de foto’s zien van het eindresultaat.

Wie van jullie gaat ook een voorjaarsschoonmaak houden en heb je nog tips voor mij?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s